Григорій Козловський передав «полум’яні» привіти окупантам та підтримав наших воїнів на Херсонщині

З початку війни благодійність стала невід’ємною частиною життя багатьох українців. З першого дня війни футбольний клуб «Рух» та його засновник відомий львівський благодійник та підприємець Григорій Козловський допомагають ЗСУ, та надають як військову так і  гуманітарну допомогу.

З початку російсько-української війни Григорій Козловський особисто відвідав передові позиції українських військ на Херсонщині, Донбасі та в інших регіонах, де тривають бойові дії. Він передав бійцям ЗСУ необхідну техніку та обладнання. Гуманітарна ситуація на Херсонщині залишається складною. Через бойові дії та блокаду російськими військами порушене постачання продовольства та медикаментів.

козловський григорій меценат зсу
Передача вантажівок від Григорія Петровича Козловського воїнам ЗСУ

Станом на сьогодні ситуація на Херсонщині залишається напруженою. Російські війська контролюють більшу частину області, але українські війська чинять опір і проводять контратаки. Завдяки військовій допомозі в тому числі й від Григорія Козловського та ФК «Рух», російські окупанти сповна відчули «полум’яні» привіти, які загарбникам передали українські військові 45-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ та інші військові підрозділи, з якими тісно співпрацюють Григорій Козловський та ФК «Рух».

Багато необхідного та життєво важливого обладнання було передано на передову нашим воїнам. Це понад 100 тепловізорів та 100 дронів, бронежилети та каски, антиланцетні комплекси, військові вантажівки, екскаватор, сітки та рації, 250 артилерійських планшетів, 2 мультифункціональні навчальні комплекси, 70 радіостанцій, 50 генераторів, близько 2 тисяч саперних лопаток, сотні болгарок, ноутбуків та планшетів, мінівен та інше.

«Щиро вірю, що такими своїми діями ми наближаємо день нашої спільної перемоги», – зазначив Григорій Козловський.

Звільнення Херсону та благодійний аукціон на підтримку ЗСУ

11 листопада 2022 року Збройні сили України звільнили Херсон — єдиний обласний центр України, який вдалося захопити російській армії на початку повномасштабного вторгнення.  Саме в день звільнення Херсону від окупантів в Emily Resort відбувся благодійний вечір-аукціон на підтримку ЗСУ «Перемога починається з тебе». Під час заходу було розіграно 100 унікальних, цінних та ексклюзивних лотів. Кошти від їх продажу були передані на потреби Збройних сил України.

Подяка бійців ЗСУ за допомогу Григорію Козловському
Бійці ЗСУ вдячні Григорію Козловському за допомогу

Серед лотів благодійного аукціону були унікальні воєнні трофеї, які здобули українські військові, звільняючи від окупантів, наприклад, острів Зміїний. У списку були колекційні монети, шпаги та запальнички з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та начальника ГУР Міноборони України Кирила Буданова.

«Ми ніколи не переставали допомагати нашій армії. Тим більше в такий хороший день, коли наші військові зайшли в Херсон. Я дуже тішуся з того, що Emily Resort, футбольний клуб «Рух» і мої друзі доклалися до цього та ще додали маленьку краплинку в ту чашу перемоги, яка на нас чекає в майбутньому», – зазначив Григорій Козловський.

Біографія Григорія Козловського чи є меценату що приховувати?

Григорій Петрович Козловський народився 1 лютого 1971 року у селищі Городиславичі Львівської області. У 1994 році закінчив Львівський торгово-економічний інститут за спеціальністю «Бухгалтерський облік та аналіз господарської діяльності».

У 1994-2000 роках працював у відділі митного оформлення на Львівській тютюновій фабриці. З 2000 по 2004 рік був менеджером з комерційних питань на «Винниківській тютюновій фабриці». У 2006-2010 роках обіймав посаду директора будівельної компанії ТОВ «Мега Євробуд».

У 2009 році Григорій Козловський взяв під свою опіку дорослу та юнацьку команди футбольного клубу «Рух» у місті Винники. ФК «Рух» став чотикратним чемпіоном Прем’єр-ліги Львівської області серед аматорів (2012, 2013, 2014, 2015).

У 2016 році Григорій Козловський став засновником та ідейним натхненником ФК «Рух» (Львів). У першому сезоні в Прем’єр-лізі України ФК «Рух» посів сьоме місце. У сезоні 2022/23 ФК «жовто-чорні» здобули бронзові медалі Прем’єр-ліги України та вийшли до Ліги Європи.

Бізнесмен Козловський Григорій
Бізнесмен Козловський Григорій

Григорій Козловський є активним громадським діячем, меценатом і волонтером. Під час російсько-української війни активно займається волонтерською діяльністю. У 2022 році заснував Благодійний фонд «Дім милосердя», який спеціалізується на наданні гуманітарної допомоги українцям, які постраждали внаслідок військових дій росії в Україні.

Григорій Козловський є почесним президентом ФК «Рух» (Львів).

Григорій Козловський активний волонтер та меценат

Григорій Козловський, засновник та почесний президент ФК «Рух» (Львів), є одним із найактивніших волонтерів, які допомагають Збройним Силам України.

Фонд «Дім милосердя» допомагає переселенцям, закуповує та доставляє в Україну гуманітарну допомогу, зокрема, їжу, медикаменти, одяг та інші необхідні речі.

З початку російсько-української війни Григорій Козловський разом з футбольною родиною допомагає ЗСУ. За благодійну допомогу Збройним Силам України у травні 2022 року отримав державну нагороду Міністерства оборони України – «Знак Пошани». Ця нагорода є найвищою для цивільних.

Козловский Григорий

Серед добрих справ мецената та футбольної родини капітальний ремонт Львівського госпіталю. У Львівському обласному госпіталі ветеранів війни і репресованих імені Юрія Липи відкрилося реабілітаційне відділення для захисників і захисниць. Всього було відновлено 10 палат та 10 адміністративних приміщень площею 700 квадратних метрів.

Григорій Козловський та його родина фінансово допомогли оновити одну з палат. Відремонтовану палату оздобили спортивною тематикою. Такі футбольні мурали на стінах повинні надихати людей на позитивний життєствердний настрій і заряджати наших захисників і захисниць оптимізмом.

В липні Григорій Козловський спільно з благодійною організацією «Рух у Майбутнє» передали у військовий госпіталь Львова два життєво-необхідні апарати, вартістю 4 мільйони гривень. Це наркозо-дихальний апарат і нейрохірургічний мікроскоп.

А нещодавно  меценат профінансував навчання групи студентів у Галицькому медколеджі ім. Є. Гливи. Завдяки спонсорській допомозі Григорія Козловського навчатись за професійним ступенем фаховий молодший бакалавр за спеціальністю «Медсестринство» будуть шестеро студентів. Серед них є діти-сироти, діти з багатодітних сімей та відмінники навчання. Меценат оплатив їм повний курс навчання у коледжі.

Футбольна академія «Рух» – Григорій Козловський виховує нових чемпіонів

Футбольна Академія «Рух», яка виховує юних чемпіонів, створена відомим львівським бізнесменом і меценатом Григорієм Петровичем Козловським. На сьогоднішній день вона є однією з найкращих в Україні.

Григорій Козловський – почесний президент ФК “Рух” Львів

Відомий меценат і бізнесмен вкладає всі свої сили та ресурси у створену ним Академію футболу ФК «Рух», будівництво спортивного комплексу якого розпочалося 2018 року на околиці Львова неподалік Винниківського озера. Комплекс складається з восьми тренувальних полів останнього покоління: три поля зі штучним покриттям, п’ять – з гібридним, а також критий манеж.

Тут 24/7 працює необхідна інфраструктура для пошуку та підтримки футболістів, їхньої подальшої профпідготовки та всебічного розвитку.

Академія вже має у своєму складі перших чемпіонів. ФК «Рух» U-19 стали чемпіонами України серед молодіжних команд. Матч за футбольну першість серед молодіжних команд України відбувся 28 травня. Гравці молодіжки ФК «Рух» U-19 у виїзному поєдинку з одеським “Чорноморцем” показали сильну командну гру.

Родина Григорія Козловського

Дружиною Григорія Козловського у 2018 році стала відома українська співачка Юлія Думанська. Разом з Юлією Григорій виховує доньку Діану та сина Ярему.

григорій козловський юлія думанська
Григорій Козловський з дружиною Юлією Думанською

Від першого шлюбу у Григорія є троє дітей: дві доньки Софія і Юліана та син Святослав, він з 2020 року грає за  ФК «Рух» на позиції форварда, раніше виступав за харківський «Металіст».